dilluns, 28 d’abril del 2008

Club de lectura d'Olost - Maig 2008

Biblioteca del Olost

Servei de lectura públic

Amb el suport de la Diputació de Barcelona

C. Escoles 4 Telèfon: 93 8880147

CLUB DE LECTURA CASAL

El cor és un caçador solitari.

De Carson McCullers

Novel·la ambientada en un poble del sud dels Estats Units, escrita el 1940 quan Carson McCullers tenia només vint-i-tres anys, i considerada com una de les obres imprescindibles de la literatura universal. L’autora ens retrata un món on els negres són tractats amb menyspreu i ens descriu amb tendresa diversos personatges marginals i solitaris (negres, alcohòlics, adolescents...), rebutjats per una societat que els ignora, que troben en un sordmut, John Singer, una estranya capacitat d’escoltar. La incomunicació i la solitud creen desassossecs en les ànimes vulnerables. (jmtibau.blogspot.com)

GUIA DE LECTURA

Tertúlia : 22 de maig 2008

Carson McCullers

El seu vertader nom era, Lula Carson Smith, però va renunciar a la primera part del patronímic I'any 1930, per fer-se anomenar senzillament Carson. Va escriure la seua primera narració curta, Sucker, als 16 anys. Després de fer es­tudis a la Universitat de Columbia i, pos­teriorment, a la New York University, va publicar, I'any 1936, un relat titulat Wunderkind. Immediatament va començar a treballar en la seua primera no­vel·la El cor és un caçador solitari, inici­alment titulada El mut.

L'any 1937 es va casar amb McCullers i es va posar a viure a Charlotte, Carolina del Nord, on va concloure El mut. L'any 1941 va aparèixer una segona novel·la, Reflections in a Golden Eye. L'any 1946 va publicar la seua tercera novel· la, Frankie Addams, va coneixer Tennessee Williams i va iniciar un viatge a Europa amb el seu espòs. Arran de problemes de salut, va intentar suïcidar-se I'any 1947, sent hospitalitzada a Nova York. L'any 1952 es va instal·lar a França amb el seu marit, a Bachivillers, en el depar­tament de l'Oise. L'any següent va tor­nar als Estats Units després del suïcidi del seu espòs La seua quarta i darrera novel·la, Clock Without Hands, va ser publicada I'any 1961. Va morir a conse­qüència d'una hemorràgia cerebral, el setembre de 1967.

Carson McCullers

El Cor és un caçador solitari.

Barcelona: Empúries de Narrativa, 2003.

220p

Traducció de Jordi Van Campen Obiols.

The Heart Is a Lonely Hunter by Carson McCullers:

Boston, Houghton Miffin Company, 1940