divendres, 17 de desembre del 2010

PEL FUTUR DEL NOSTRE CASAL

CARTA OBERTA A TOTES LES PERSONES, SIGUI QUINA SIGUI LA SEVA EDAT, GÈNERE O CONDICIÓ

Benvolgut/da,

En primer lloc dir-te que seria fantàstic que et llegissis aquesta carta fins al final i que en fessis partícip del seu contingut a totes les persones que els hi pugui interessar.

L’Associació del Casal dels Avis d’Olost es va fundar ara fa uns 23 anys, per molts motius i amb un de prou important: la necessitat que tenia la gent gran del poble de tenir un lloc on trobar-se, fer-hi tertúlia i compartir aficions en un espai comú. I aquest es el punt de partida d’aquesta carta.

De fet, el motiu de la fundació del Casal està en l’arrel de la majoria d’associacions i entitats que comencen el seu camí a Olost o a qualsevol altre in dret del mon. Una associació no és altra cosa que un grup humà organitzat al voltant d’uns interessos concrets i d’uns objectius comuns. Són persones que s’agrupen per assolir una fita.

Quan fem servir l’expressió “gent gran”, parlem de persones que estan quasi o al final de la seva carrera laboral i que tenen una experiència, uns coneixements i un bagatge que volen i/o poden aprofitar. Per tant, lluny de cap significat negatiu, pensem en un col·lectiu de gent que porten una vida plena, però que, a mes, tenen interessos en comú.

I aquí és on creiem que el Casal, en ple segle XXl, pot tenir la seva raó de ser. Molts dels que avui teniu entre 60 i 75 anys, edat dels fundadors del casal en el seu m oment, disposeu de cotxe i d’autonomia per “fer la vostra”, però també pot ser que en algun moment, ara o mes endavant, veieu la necessitat de disposar d’un espai propi per desenvolupar activitats, cursos, etc,... com ho volen i demanen els joves, els excursionistes, els cremats, els cantaires, els ciclistes...des de la independència que dona fer-ho com una associació amb entitat pròpia.

I ara mateix, potser ja t’estàs preguntant : “ I a mi que m’explica?”. Doncs ben senzill... Una associació no és ningú, si no d’aquelles persones que tenen alguna idea o hi volen fer alguna cosa. I per sobreviure, necessita sobretot un equip que la porti i que la tiri endavant. De fet, aquesta carta es per convidar-te. Convidar-te a que et plantegis tu i la gent que tinguis al voltant, si no és un bon moment per reflexionar, entre tots, sobre que volem per l’Associació del Casal dels Avis d’Olost. Quin paper volem que tingui en el futur i què ens agradaria que fos, a nivell d’activitats, projectes, oferta de serveis,...

Aquest no es l’únic moment, però es un bon moment, per posar sobre la taula si els que ja fa temps que heu deixat l’escola, però que esteu en plena forma,voleu tenir la vostra veu i el vostre lloc en el teixit associatiu d’Olost.

No pateixis, no hi ha cap incendi, només hi has de veure un text que t’ha volgut fer reflexionar una mica al voltant de que vols de l’entitat amb mes socis del nostre poble.

Com que volem que el debat s’acabi aquí i ara, et convoquem, per fer una trobada, el proper dimecres 22 de desembre, a les 6 de la tarda, al casal.

No cal que sigui gran,

no cal que estiguis malalt,

no cal que siguis avi,

no cal que tinguis molt temps o moltes idees

i no cal que t’espantis.

Només cal que vulguis venir a escoltar o dir-hi la teva sobre aquesta casa i que vinguis amb qui vulguis.

Et donem les gràcies per endavant!

Associació del Casal dels Avis d’Olost.